Om Idrottsstaden Halmstad

Idrottsstaden Halmstad bevakar lokalidrotten i den idrottsstad Halmstad är.

Följ på Facebook, Instagram, och Youtube.

Här på idrottsstaden.se finns även utvalda intervjuer som ljudklipp och i text.

Fött ur kärleken till idrott, ett stort föreningshjärta och förhoppningen att fler får upp ögonen för lokalidrotten.

Genom inslag med reportage, intervjuer och tv-program utmanas ”gammelmedia” och exkluderande betallösningar, då idrotten görs tillgänglig för flera genom webb-tv, poddinslag och skrivna intervjuer. Korta kärnfulla inslag, med fokus på det positiva.

Innehållet på Facebook, uppdelat i spellistor med olika idrotter finns här. På respektive plattform finns även separata spellistor för enskilda klubbar och lag.


Att dela innehåll

Att dela Idrottsstadens innehåll uppmuntras generellt sett, läs mer om villkor för att dela innehåll.

Målsättningen är att ha en jämn fördelning mellan bredd- och elitidrott, mellan dam- och herridrott, mellan juniorer och seniorer.

Hänsyn tas även till vem/vilka som syns i klippen. En utmaning med damidrott är att många tränare och ledare är män, men medvetet fokus ligger på att exponera kvinnliga idrottare lika ofta som manliga idrottare och ledare.

Hur innehållet prioriteras

För stunden är tiden som kan läggas på en bred bevakning av idrotten kraftigt begränsad. Etablerade kontakter med klubbar och lag följs upp regelbundet. Nya föreningar kontaktas så ofta som möjligt för intervjuer och reportage.

Stor del av bevakningen läggs på fotboll, på grund av de många lagen högt upp i seriesystemen. Exempelvis finns det bara i damernas division 1 tre lag i Halmstad, men målet är så bred bevakning som möjligt, där alla idrotter exponeras.

Tipsa

Det är en utmaning att hålla koll på allt som händer inom idrotten i Halmstad, så tips om idrottare, evenemang, tävlingar och sådant som är intressant för de som följer idrotten i Halmstad tas gladeligen emot.

Kontaktuppgifter finns här.

Idrottsstaden.se använder kakor (cookies) för att fungera optimalt. Genom att fortsätta ditt besök på hemsidan godkänner du lagringen av kakor.