HBK:s tränare efter derbyt mot Astrio


FOTBOLL – DAMER DIVISION 1 SÖDRA GÖTALAND
HBK:s damer åkte till Söndrums IP för att spela sin sista match inför sommaruppehållet. Hemmastarka BK Astrio gav gästerna en tuff match.

HBK:s tränare, Fredrik Andersson.

Slutresultat 1-1 (0-0) efter en stark kämpainsats från båda lagen.

Målskyttar: Nova Rolfsson, BK Astrio (1-0 57:e minuten) & Emmy Zetterberg, HBK, (1-1 78:e minuten).

Hör HBK:s huvudtränare, Fredrik ”Fidde” Andersson, om lagets insats, och målvakten Charlotte Delins skada i slutet av matchen.

Se och lyssna på klippen i spelarna. Intervjun går även att läsas nedan.

Derby mot Söndrums-laget BK Astrio, vandra oss genom matchen?

– Att det blev just ett derby, vi försökte undvika det till en början och gör, korrekt tycket jag, 1-0 efter sex minuter, men domaren blåser bort det för att det tar hand. Efter det tappar vi lite fokus, vi var inte fokuserade i första halvlek och gör lite fel saker, även om jag tycker att det är en jämn halvlek så, så har vi ändå bästa målchanserna, utan att vi skapar jättemycket.

– I andra så får vi det tufft. Astrio gör 1-0 och de får matchen dit de vill, de är duktiga på det. Sen försöker vi göra en slutforcering, vi går ner på trebackslinje och flyttar fram spelare och är lite fattiga i vårt sätt att spela, vi får inte igång vårt passningsspel som vi ville och vi har fler chanser. Vi gör ju 1-1 på en jättefin frispark av Emmy Zetterberg, vi har skott i kryssribban, vi har skott utanför.

– Sen har Astrio också chanser så att 1-1 är väl rättvist. Och totalt sett så fick vi slita jättehårt i matchen för att få med oss nånting och det får man göra i nästan alla matcher och jag tror att det har satt sig på spelarna eftersom att vi har fått slita hårt i alla matcher under våren och vi är lite slitna för tillfället och har lite skador, så det ska bli skönt med ett uppehåll, vi behöver vila helt från fotbollen ett antal dagar och sen köra lite lätt för att återigen starta i mitten av juli.

Charlotte Delin (HBK:s målvakt) ser ut att fastna med vänsterfoten i gräset och vrider knäet. Hur gick det med henne?

– Hon trodde att knäskålen hoppade ur led, den kanske var och vände, men den var inte ur led när jag kom fram. Hon hade ont efter, men jag tror inte att det är nån fara.

Idrottsstaden.se använder kakor (cookies) för att fungera optimalt. Genom att fortsätta ditt besök på hemsidan godkänner du lagringen av kakor.