HBK:s målvakt kvitterade i slutminuten

Malkolm Nilsson Säfqvist, HBK:s förstemålvakt, har fått en mycket bra start på säsongen. I sista seriematchen innan uppehållet, 28 maj borta mot Västerås, nickade han dessutom in kvitteringen till 2-2 i 94:e minuten.

Titta och lyssna på intervju med Malkolm i spelarna nedan, eller läs ett utdrag ur intervjun där Malkolm talar om kvitteringsmålet, hur hans tankar gick innan, under och efter målet, nedan.

När det står 91 minuter på matchuret och man ligger under med 2-0 är det väl inte självklart att man tänker  ”Vi kommer vända, vi kommer ta det här”?

– Nej, det är klart att man skulle ljuga att säga att man är övertygad om att man ska göra två mål på den tiden, men samtidigt så visste vi att de har tappat en del ledningar tidigare, men så länge det finns tid på klockan så känns det som att det finns en liten chans.

Mikael Boman nickar in reducering till 2-1 i 92:a minuten. Minuten senare får HBK en hörna till vänster och Malkolm kommer springande från egna målet, till Västerås straffområde.

Blir du uppvinkad eller gick du upp till hörnan själv?

– Magnus och dem vinkade upp mig. Jag försökte kolla och se vad de hade snackat om, så de vinkade upp mig.

Det är en grymt bra känsla i coachningen där.

– Ja, så här i efterhand får man säga det.

Som målvakt har du så klart spänst, du har längd också (193 cm lång), jag kan tänka mig att du vet i stort sett utifrån din målvaktsroll var bollen många gånger kommer vid hörna och exakt där bollen landar, där kommer du.

– Det blir lite mer att jag försöker bara ta en yta som ser öppen ut och centralt om bollen kommer in kan det ju vara så att jag är ensam och kan stöta in en retur, så jag tänkte inte i förstaläget att bollen skulle träffa pannan, det var mer att hitta en yta och se vad som var ledigt, sen kom ju bollen rakt mot mig så då får man tänka om.

Journalister har ju ofta en favoritfråga: Hur känns det (att nicka in kvitteringsbollen i 94:e minuten)?

– Det tar några sekunder innan man riktigt förstått vad som har hänt, men sen efteråt är det klart att det är väldigt skönt, framförallt att vi löser en poäng med det utgångsläget vi satt oss i från första halvlek. Det är en tuff match. Såhär i efterhand så är vi ju mer än nöjda med en poäng. Så det är väldigt skönt att få med oss den och att göra mål är ju så klart en bonus. Det är kanske enda gången man får vara med om det i livet, så man fick njuta under semestern och ta vara på den uppmärksamhet jag fick. Det är uppmärksamhet på ett annat sätt än den man är van vid och på ett roligare sätt också, det är som sagt nåt man kanske inte får vara med om igen.

Idrottsstaden.se använder kakor (cookies) för att fungera optimalt. Genom att fortsätta ditt besök på hemsidan godkänner du lagringen av kakor.