HBK:S MAGNUS HAGLUND OM UPPEHÅLLET

HBK:s herrar har inlett serien starkt och efter en sejour med sju raka segrar (18 april – 23 maj) låg de på första plats i tabellen, två poäng före IK Brage, inför uppehållet i juni.

Se och hör intervjun i spelarna, eller läs den nedan.

Tio dagar vila efter bortamatchen mot Västerås (2-2) 28 maj, därefter har träningen varit igång och två träningsmatcher stått på schemat inför återstarten av serien, vilken inleds med hemmamatch mot Trelleborgs FF tisdag 28 juni.

Första träningsmatchen spelades i Göteborg i torsdags kväll, 16 juni, mot allsvenska serieledarna BK Häcken, som vann med 2-0. Den andra träningsmatchen spelas tisdag den 22 juni kl 14:00 hemma på Örjans Vall mot IFK Värnamo, även det ett allsvenskt lag.

Magnus Haglund, tränare och general manager för HBK om nuläget.

– Vi hade tio dagar vila efter Västerås-matchen och så har vi varit igång i åtta dagar innan Häcken-matchen.

Vad tar du med dig från Göteborg (mötet med BK Häcken)?

– Det var en väldigt fin genomkörare för oss. Vi mötte allsvenskans för närvarande bästa lag, fick jobba hårt fysiskt och vi fick öva på våra saker i tuffast möjliga miljö och så fick vi många fina erfarenhetsminuter för våra unga spelare.

Tankar inför att ta emot Värnamo?

– Också en väldigt fin match att få. Värnamo har gjort det jättebra i allsvenskan och har ett fint eget spel, så vi kommer få jobba hårt då också, och det kommer lämpligt såhär sju dagar före det att vi ska möta Trelleborg hemma på Örjans vall, så vi ser fram emot matchen och tror att det blir en perfekt genomkörare för oss.

Hur är läget i truppen nu? Har de som behövt vila kunnat få den de behövt?

– Det är bra. Tillgängligheten på spelare är stor, så vi kommer kunna ha ett väldigt starkt lag att ställa upp med mot Värnamo och en stark bänk också, så läget är gott.

Och du har blivit dekorerad, senaste tiden, ”Månadens tränare”. Kort om det?

– Det var väl en konsekvens av att laget fungerar så väl att vi lyckas vinna sju matcher i följd, det är väldigt sällan man gör det. Men vi har ett väldigt väl fungerande ledarteam som det inte är svårt att leda och dessutom så har vi ju en bra spelartrupp som gör att vi har möjlighet att vinna fotbollsmatcher. Det är väl framförallt av den anledningen.

Idrottsstaden.se använder kakor (cookies) för att fungera optimalt. Genom att fortsätta ditt besök på hemsidan godkänner du lagringen av kakor.