Lagkaptenen efter förlusten hemma

HBK:s damer tog emot Eskilsminne IF från Helsingborg i solen på Halmstad Arena, i lördags eftermiddag 18 juni. Gästerna gick segrande ur kampen, som slutade 0-1 (0-1).


HBK:s lagkapten, Matilda Johansson, efter matchen:

Lyssna på intervjun i spelaren, se den på Facebook eller läs den nedan.

En poäng efter gästerna inför matchen. En match där Eskilsminne hade spelövertag i första halvlek, med ett högt passningstempo och snabba omställningar.

Matchens enda mål gjordes redan i 9:e minuten av Johanna Olsson efter en snabbt igångsatt kontring.

HBK var på inget sätt ofarliga och hade flera kvalificerade målchanser i andra halvlek. En frilägesutvisning i på HBK:s Emma Skantz i 80:e minuten ledde till att Eskilsminne kunde skapa chanser under slutskedet, och vinna utan att punktera matchen.

– Det är ett bra lag vi möter. I första halvlek tycker jag att vi inte alls kommer upp i nivå, slarvar i passningsspel, inte där i duellerna, och då är Eskilsminne bättre än oss och tar också ledningen välförtjänt.

– Sen jämnar det ut sig i första. Vi går till halvtidsvila med 0-1 i ryggen. Börjar andra halvlek väldigt bra, tycker jag. Är nära att göra mål där direkt. Sen så är vi bra fram tills vi får en utvisning, tyvärr.

– Och efter det känns det som att Eskilsminne bara kan spela av matchen. Där får vi inte något riktigt läge att gå upp och kvittera. Där hade vi behövt vara mer desperata för att få in ett kvitteringsmål.

– De vinner väl ändå rättvist, sett till hela matchen, men det hade inte varit omöjligt att få med en eller kanske alla poäng.

Vad pratade ni om direkt efter matchen, vad sa ”Fidde” till er (Fredrik Andersson, tränare)?

– Vi pratar inte jättemycket efter en förlust. Alla får smälta det först, så får vi analysera mer till veckan. Just nu känns det bara väldigt tungt.

Idrottsstaden.se använder kakor (cookies) för att fungera optimalt. Genom att fortsätta ditt besök på hemsidan godkänner du lagringen av kakor.