Toppmöte när HBK tar emot Eskilsminne

På lördag 18 juni tar HBK:s damer emot Helsingborgs-laget Eskilsminne IF på Halmstad Arena. Gästerna har 3 raka seriesegrar, HBK 5, men Eskilsminne har gjort dubbelt så många mål som HBK, varav 40 procent av dem gjorts de två senaste matcherna (16 av 40 mål).

(Läs intervjun nedan, se och hör den i spelarna, eller på Facebook & Instagram.)

Fredrik ”Fidde” Andersson, HBK:s tränare inför matchen:

– Jag känner till Eskilsminne ganska väl, och vi har en spelare hos oss som spelat hos oss, Alva Hed, en ta jätteduktig fotbollsspelare. Vi vet att Eskilsminne är ett bra lag och vi har valt att inte fokusera så mycket på serien, utan vi tar detta som vilken match som helst. Jag har poängterat det för tjejerna många gånger, så jag kan inte stå och säga att det är en toppmatch, utan det är en match som vilken som helst, där det delas ut 3, 1 eller 0 poäng. Och vi hoppas vi ska kunna ta 3.

På tal om 1 poäng, så är det det som skiljer i tabellen, ni ligger en poäng efter Eskilsminne, men har en match tillgodo i en lätt haltande tabell.

– Vi skulle ha mött Halmia i helgen, men den är flyttad till 2 augusti och ska ingå i 100-årsfirandet av Örjans vall, så den är flyttad av det skälet.

Hur ser det ut med skadeläget och tillgängligheten i truppen?

– Det är Arbnora (Robeli, back) som inte är med mer i vår. Vi har en plan för att hon ska kunna komma tillbaka och vara med under höstsäsongen istället.

Vad rör det sig om för skada?

– Det är en förslitningsskada. Hon har kört tufft sedan hon bestämde sig för att göra comeback och nu har kroppen sagt ifrån. Vi har tagit det jätteförsiktigt med henne och vi har ungefär en liknande plan som vi hade för henne inför säsongen.

Vad har du för förväntningar på lördagens match?

Att vi åter ska komma upp i rätt nivå, upp på våra 100 procent. Våra 100 procent är riktigt bra, och kan vi komma dit som kan vi ge Eskilsminne en tuff match om de tre poängen.

Idrottsstaden.se använder kakor (cookies) för att fungera optimalt. Genom att fortsätta ditt besök på hemsidan godkänner du lagringen av kakor.