Halmias damer besegrades på hemmaplan

IS Halmias damer tog emot Älmhult hemma på Halmstad Arena, måndag 6 juni. Gästerna vann mötet med 2-1. Leif Jönsson, Halmias tränare, sammanfattar matchen och berättar om läget i laget.

– Själva matchen är krig i 94 minuter. Det är inte vi egentligen, vi spelar fotboll, men det blev så idag och det är vår hackiga träningsbakgrund sen tre-fyra veckor tillbaka som gör att det ser ut såhär. Viktiga spelare borta, idag lagkaptenerna Moa (Jönsson) och Celine (Gysenius), och Sofia Voldby fick kliva av.

– Och en del spelare spelade med känningar och även lite förkylningstendenser, och då blir det svårt. Vi hade bara 14 spelare tillgängliga idag, mer har vi inte. Så nånstans kommer tiden ikapp en och där är vi nu.

– Vi behöver de här två veckorna vi har nu och repa oss till nästa match, så ser det nog bättre ut då.

Det var dessutom match i torsdags, Svenska cupen. Märktes det något, två matcher på några få dagar?

– Vi behövde inte den matchen nu. Det är ju kul med Svenska cupen, men den låg ju inte alls rätt i tiden för oss, verkligen inte. Tvärtom så låg den helt fel i tiden. Men det går inte att skylla på den på att det såg ut som det gjorde idag, utan det är andra faktorer sen längre tillbaka.

Skadeläget, hur ser det ut med tillfrisknandet?

– Det är obefintligt, tyvärr. Det är alldeles för många borta och för lite träningsbakgrund på dem som vi har också på grund av känningar, så det här har varit en jättekonstig period länge, den märkligaste jag upplevt nånsin i min tränarkarriär, faktiskt.

Finns det nån prognos för de som är långtidsskadade?

– Det är väldigt olika från fall till fall, men de här två veckorna vi har nu behöver vi för att lappa ihop oss, så det ser nog bättre ut, tror och hoppas jag, om två veckor när vi möter Trelleborg och Laholm inom loppet av fyra dagar.

Vad blir det för träningsfokus nu, tränar ni på i full fart ändå, eller blir det vila och färre pass?

– Vila finns ju inte på kartan, utan de som har känningar får köra den rehaben de kan köra, de som är friska får trycka på ordentligt, för det kan vi göra nu ju. Så det blir en balansgång i vad vi kan göra.

Idrottsstaden.se använder kakor (cookies) för att fungera optimalt. Genom att fortsätta ditt besök på hemsidan godkänner du lagringen av kakor.